Fotografering

Projekt | Utvalda Bilder

Fotografering & Videofilmning är två av mina intressen som jag också håller på med mycket och det blir blandat foto&video men det är nog fotografering som är större av dessa två om en det är svårt att säga exakt vilket som jag är mera intresserad av.

Så om behöver få någonting förevigat endera på bild eller med bild & ljud (Video) så här finns kunskapen om båda delar så bara att ta kontakt så ser vi på vilket sätt kan genomföra det som ni önskar få förevigat och kom ihåg att ta kontakt istället för att gå och tänka att det kanske inte är möjligt eller någon annan orsak.

Det går att kontakta mej på något av följande sätt:

  • E-post info@falk.fi
  • Telefon 050 3013238

Teknik & Kamera

Jag har två digital system kameror av märket Canon  och modellerna EOS 80D och EOS 600D med bla 10-18mm , 18-55 mm objektiv & 18 – 270 mm objektiv samt också enligt behov andra kombinationer.

Tillbehör som jag har så är stativ och fjärrutlösare så att får stadiga bilder också på exempelvis norrsken och andra motiv som kan vara nästan omöjliga att få bra på frihand.

Har också en Canon Legria HF G40 Digitalvideo kamera som jag använder när det behövs rörliga bilder och också kanske ljud till om man så önskar annars kan man lägga till ljudet i efterhand.

Redigering / Editering

Stillbilder så redigerar/editerar jag i Adobe Photoshop Lightroom och videor i programmet Corel Videostudio Ultimate. Jag använder dessa program kontinuerligt så jag klara av att hantera bilder och filmer samt ljud i dessa utan några problem.

Bilder så sparas oftast i JPEG efter att har de färdigt redigerade.
Videor så finns det flera valmöjligheter att välja mellan men oftast så renderar jag mina produktioner i MP4-formatet eller i AVCHD men det finns möjlighet på ex WMV,MOV,MPEG,FLV osv.